Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas
Inzicht in planning op portfolio niveau
Persbericht van 26 oktober 2022 van de Raad van State over het vernietigen van het bestemmingsplan Feyenoord City.
De gemeenteraad van Rotterdam had bij het vaststellen van het bestemmingsplan ‘Feyenoord City’ in december 2020 moeten inzien dat het plan om een nieuw voetbalstadion aan de Nieuwe Maas te bouwen, niet uitvoerbaar was. In de eerste plaats omdat er geen zekerheid was over het daadwerkelijk gebruik van het nieuwe voetbalstadion door Feyenoord, maar ook omdat er “serieuze onzekerheid en onduidelijkheid bestond over de vereiste financiële middelen” om het stadion te bouwen. Omdat het stadion een wezenlijk onderdeel van het bestemmingsplan is, vernietigt de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State daarom het hele bestemmingsplan ‘Feyenoord City’. ……..
Klik hier voor het volledige persbericht
De Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas heeft samen met de Gemeente Rotterdam een “doorstart” gemaakt in de gebiedsontwikkeling; Rotterdams TIJ
Feyenoord City is een unieke en ingrijpende gebiedsontwikkeling, waarin de ambities van Feyenoord en de gemeente Rotterdam samensmelten. Het nieuwe stadion is de aanjager van de belangrijke totale gebiedsontwikkeling, die een enorme boost geeft aan Rotterdam-Zuid én de rest van de stad.
De plannen voor de ontwikkeling van Feyenoord City passen perfect binnen de gemeentelijke Gebiedsvisie Stadionpark. De gemeenteraad van Rotterdam gaf in mei 2017 toestemming voor de ontwikkeling van Feyenoord City en heeft daarbij de voorwaarden vastgesteld waarbinnen de ontwikkeling dient plaats te vinden. Feyenoord, Stadion Feijenoord en de gemeente hebben daarna de handen ineengeslagen om dit unieke binnenstedelijke project te gaan realiseren. Dit heeft geleid tot de oprichting van de Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas.
Het ambitieuze Masterplan Feyenoord City bevat in totaal 592.000 vierkante meter gebouwd programma. Naast het nieuwe stadion komen er onder meer woningen (maximaal 3.700), winkels, horecagelegenheden en veel publieke buitenruimtes zoals parken en sportvelden. Binnen Feyenoord City gaan wonen, werken, educatie, sport en recreatie straks op natuurlijke wijze hand in hand, waardoor er een bijzonder aantrekkelijk, veelzijdig en levendig gebied ontstaat dat 365 dagen per jaar voor iedereen toegankelijk is.
Feyenoord City wordt een plek waar niet alleen de bewoners maar ook de overige Rotterdammers én bezoekers van de stad graag verblijven. Zij hebben er straks een topbestemming bij, want Feyenoord City wordt dé ontmoetingsplek aan de Nieuwe Maas!
Zuid-Holland, Nederland