Kom in contact
met Primaned!

+31 10 44 25 177 info@primaned.com

Direct contact

met één van onze salesmedewerkers?

Sjef van Vugt

+31 6 23 18 81 29

Paul Vogels

+31 6 22 17 94 19

Support nodig?

Bel of mail onze helpdesk

+31 10 28 62 158 support@primaned.com
Meer ondersteuning?
www.primaned.com/support

SIF – Project P11

Opzetten van het planningsproces binnen het project P11

Ontwerp Uitvoering Design & Construct - D&C

De wereldwijde vraag naar energie blijft groeien en daarmee ook de behoefte aan innovatieve oplossingen. Sif is al jaren een voorloper in het ontwikkelen van monopiles, de funderingen voor offshore windturbines. Nu stapt Sif met Project P11 in een nieuwe dimensie door monopiles te produceren met een indrukwekkende diameter van 11 meter, wat een stabielere basis biedt voor duurzame energieopwekking.

Maar hoe wordt zo’n ambitieus project beheerd en succesvol uitgevoerd? Hier komt Primaned Projectadvies in beeld.

Onze rol in het P11-project

Om de productiecapaciteit voor deze gigantische monopiles te vergroten, worden er op de Maasvlakte meerdere nieuwe productiehallen gebouwd in een kort tijdsbestek. Primaned Projectadvies speelt een cruciale rol in dit proces door niet alleen de planning te beheren, maar ook het planningsproces vanaf de basis op te zetten en te begeleiden.

Bij de uitbreiding van de productiecapaciteit op de Maasvlakte worden meerdere nieuwe hallen gebouwd binnen een kort tijdsbestek. Primaned Projectadvies heeft de verantwoordelijkheid gekregen om dit proces te begeleiden, vanaf het opzetten van de planningen tot aan de dagelijkse coördinatie vanuit de planning. Door onze expertise in projectbeheersing proberen wij ervoor te zorgen dat de bouw van deze geavanceerde faciliteiten volgens plan verloopt en binnen de gestelde deadlines blijft.

Projectbeheersing op het hoogste niveau

In een project van deze schaal en complexiteit is nauwkeurige afstemming en samenwerking tussen alle betrokken partijen essentieel. Primaned Projectadvies zorgt ervoor dat onderaannemers, toezichthouders, en productieafdelingen naadloos samenwerken. Dit doen we door het ontwikkelen en implementeren van diverse geavanceerde planproducten, zoals:

  • LEAN & Storyboard: Een visueel en dynamisch planningsinstrument waarmee we processen optimaliseren en verspilling minimaliseren. Dit helpt om de efficiëntie van het project te maximaliseren en tijdverlies te voorkomen.
  • Mark-ups: Gedetailleerde annotaties op bouwtekeningen en schema’s, waarmee we veranderingen en aanpassingen in real-time kunnen bijhouden. Dit zorgt voor duidelijke communicatie en voorkomt misverstanden op de werkvloer.
  • Overdrachtsplanning: Een visueel overzicht van de overdracht van werkzaamheden tussen verschillende aannemers en afdelingen. Deze planning geeft een duidelijk beeld over de opgenomen gebieden.
  • Transitieplanningen: Planningen die de overgang tussen verschillende projectfases in kaart brengen, zodat alle betrokkenen voorbereid zijn op de volgende stap en er geen onverwachte vertragingen optreden.
  • APL (L3-P6 planning) en DPL (L4-P6 planning): Deze gedetailleerde planningsniveaus helpen ons om complexe projecten nauwgezet te volgen en bij te sturen waar nodig. Hiermee houden we het project op schema en zorgen we voor een tijdige oplevering.
  • Tijdwegdiagram: Een grafische weergave van de tijdsplanning ten opzichte van de fysieke voortgang op de bouwlocatie. Dit biedt een helder overzicht van de voortgang en maakt het eenvoudig om eventuele vertragingen te identificeren en aan te pakken.

Waarom Primaned Projectadvies?

Bij Primaned Projectadvies houden we van uitdagingen. Onze experts zetten graag hun tanden in complexe projecten zoals P11, waarbij we niet alleen zorgen voor structuur en planning, maar ook voor helder inzicht en samenwerking. Dit maakt ons niet alleen trots op ons werk, maar ook op de resultaten die we samen met onze klanten bereiken.

Zuid-Holland, Nederland

Gerelateerde productniveau's

Communicatie
1 Strategie
2 Prognose
3 Control
4 Registratie
Proces

Wilt u ook controle over uw project?

Bespreek uw project, probleem of vraag direct met één van onze mensen. Neem contact op met Jeroen Suijker via +31 6 52 02 78 80 of j.suijker@primaned.com.